Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, provocat de un neon din secția ATI

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, soldat cu moartea a 7 pacienți internați în secția ATI, a fost provocat de un neon desprins de pe tavanul secției, a declarat vineri, 29 octombrie, pentru Main News, avocatul Adrian Cuculis.

Concluziile au fost trase pe finalul audierilor, după ce au fost analizate declarațiile date de managerul spitalului, Stela Halichidis, și de coordonatorul secției ATI din Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, dar și imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, a explicat avocatul.

Adrian Cuculis a mai precizat că detectoarele de oxigen din secția ATI a spitalului din Constanța erau scoase din priză sau nu funcționau, întrucât pacienții și medicii erau deranjați de sunetele pe care le produceau.

Tragedia din spital

Un incendiu a izbucnit, vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la Secția de Terapie Intensivă.

Atunci, autoritățile s-au încurcat inclusiv când a fost vorba de număratul victimelor care și-au pierdut viața.

Astfel, inițial au fost anunțați nouă morți. Ulterior, autoritățile au revenit asupra cifrei, pe care au rectificat-o la șapte decese.

Nereguli grave

Mai multe nereguli legate de Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța apar în raportul întocmit după tragedia de la Secția ATI a Spitalului din Neamț.

Atunci, toate secțiile ATI din țară au fost verificate. Concluziile au ajuns la Ministerul Sănătății încă din decembrie 2020.

Astfel, în ceea ce privește Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, ars vineri, apar următoarele probleme:

    • Nu functionează instalatiile de detectie, semnalizare si avertizare a incendiilor:
    • Instalatiile electrice se exploatează cu defectiuni, improvizaţii sau în condiţii în care se generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor:
    • Instalatiilc electrice nu sunt verificate periodic cu personal atestat;

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/incendiul-de-la-spitalul-de-boli-infectioase-din-constanta-provocat-de-un-neon-din-sectia-ati/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *