Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Incendiu puternic la două hale de pe bulevardul Metalurgiei / Ministerul Mediului: Populația Capitalei nu este sub pericol – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 31 mai 2020 Etichete:

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la două hale de pe bulevardul Metalurgiei din Capitală. 

UPDATE. în acest moment se verifică spațiile interioare și se retrag o parte din forțele de intervenție. Nu sunt persoane rănite.

Conform reprezentanților ISU, sunt degajări mari de fum, iar flacăra arde violent pe o suprafață de aproximativ 1 000 de mp.

La fața locului intervin 24 de autospeciale, trei autoscări, descarcerare și trei ambulante SMURD.

În interior sunt depozitate, paletizat, alimente în ambalaje de plastic.

A fost emisă și o avertizare Ro Alert cu privire la aceasta interventie

Precizările Ministerului Mediului

Ministerul Mediului precizează că populația Capitalei nu este sub niciun fel de pericol din punct de vedere al expunerii la poluare.

„În legătura cu incendiul puternic declanșat in aceasta după-amiază la două hale din sudul Capitalei, pe o suprafață de 1000 de mp, facem precizarea că, potrivit estimărilor meteorologice, norul de fum din zona Bulevardul Metalurgiei se va deplasa spre zona de vest a Bucureștiului. La aceasta oră circulația aerului se realizează din sector predominant vestic, iar vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 30 – 35 km pe oră.

Precizăm totodată că populația Capitalei nu este sub niciun fel de pericol al expunerii la concentrații ale poluanților peste valorile limita admise. Reprezentantii Agenției Naționale de Protecție a Mediului București monitorizează compuși precum PM10, PM2,5, NOx, SO2 prin cele 8 stații din Rețeaua Națională de Calitate a Aerului. Deocamdată valorile stațiilor se încadrează în parametrii normali”, arată ministerul Mediului.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW