Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Incendiu puternic în Delta Văcărești/ Pompierii intervin cu 11 autospeciale

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 martie 2024 Etichete: ,

Miercuri, în Parcul Natural Văcărești, denumit de locuitorii din București și Delta Văcărești, a izbucnit un nou incendiu.

UPDATE – Incendiul este localizat si s-a manifestat pe o suprafata de 10.000 mp

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov (ISUBIF), suprafața afectată depășește 7000 de metri pătrați. La fața locului intervin 11 autospeciale de stingere pentru a gestiona situația.

 

 

„Sunt mai multe focare. Există pericol de propagare.Suprafața afectată estimată în acest moment este de 7000 mp. Se lucrează pentru localizare”, a transmis ISUBIF.

Pe data de 8 februarie 2024, aproximativ 6 hectare din Parcul Natural Văcărești au fost distruse în urma unui alt incendiu.

Parcul Natural Văcărești este amplasat pe teritoriul Sectorului 4 al Bucureștiului, ocupând locul fostului lac Văcărești. Acesta este delimitat de Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Inițiativa de a transforma această zonă într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat un articol în Național Geografic despre „Delta dintre blocuri”, prezentând imagini impresionante ale acestui loc.

foto: ISU

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW