Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


FOTO&VIDEO Incendiu de vegetație cu degajări mari de fum în Delta Văcărești UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

UPDATE Incendiul a fost stins după două ore.

UPDATE Directorul Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti (ANPV), Ştefania Simion, a transmis că vor fi cercetate cauzele incendiului, iar paza va fi suplimentată în zonă.

„A fost un incendiu de vegetație în Parcul Natural Văcărești. E afectată o porțiune de cca. 1 hectar, din suprafața de peste 180 de hectare a parcului. Reacția pompierilor a fost promptă și le mulțumim pentru rapiditate în stingerea incendiului. Vom cerceta cauzele și vom face demersuri pentru suplimentarea pazei. ANPV e o structură recent înființată; suntem în procedură de angajări, inclusiv angajări de rangeri pentru parc”, a declarat, marți, Ștefania Simion.

UPDATE Incendiul este localizat și se lucrează pentru stingerea ultimelor focare. Suprafața afectată a ajuns la aproximativ 15.000 mp.

UPDATE La  fața locului acționează acum 11 autospeciale de stingere, suprafața afectată ajungând la aproximativ 10.000 mp, potrivit ISUBIF.

UPDATE Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, a declarat pentru Main News că nu au fost înregistrate victime și, momentan, nu se cunoaște cauza incendiului.

„Incendiul se manifestă pe 5.000 mp suprafață inițială estimată. Este posibil ca acum să fie mai mult. Acționăm cu 7 autospeciale de stingere. Incendiul și modul de manifestare a flăcărilor sunt influențate de vânt, degajarea intensă de vânt și faptul că vegetația este uscată”, a mai precizat pentru Main News locotenent–colonel Daniel Vasile.

Știrea inițială

Un incendiu de vegetație a izbucnit în Delta Văcărești din Capitală, a anunțat marți, 5 aprilie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. 5.000 de metri pătrați de vegetație sunt cuprinși de flăcări și sunt semnalate degajări mari de fum, potrivit sursei citate. 

La fața locului au fost trimise 4 autospeciale de stingere. Vântul influențează modul de manifestare a incendiului, mai transmite ISU.

Populația din zonă a fost avertizată asupra incendiului prin sistemul RoAlert.

 

-revenim cu detalii pe măsură ce acestea sunt transmise de autorități-

Imagini: ISU București Ilfov

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW