Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Încă un senator a demisionat din grupul parlamentar PNL. Soarta celor 15 liberali demisionari, discutată în BPN

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 noiembrie 2021

În ziua în care Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal se va întruni într-o ședință pentru a dezbate, printre altele, cazul liberalilor care au demisionat din grupul parlamentar al PNL, un alt senator a decis să i se alăture lui Ludovic Orban.

Este vorba de senatorul PNL Ion Iordache, care și-a anunțat marți, 2 noiembrie, demisia din grupul parlamentar al liberalilor.

Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul. Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept”, a scris senatorul Ion Iordache, pe Facebook.

Ion Iordache a precizat că va rămâne senator neafiliat politic.

Datoria față de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor”, a adăugat fostul senator PNL.

Cazul liberalilor demisionari, discutat în BPN

Cazul liberalilor care au demisionat din grupul parlamentar al PNL urmându-l astfel pe Ludovic Orban va fi discutat marți, 2 noiembrie, în Biroul Politic Naţional al PNL, începând cu ora 18:00, după cum a anunțat luni președintele formațiunii, Florin Cîțu.

Premierul interimar a făcut un apel la demisionari să-și reconsidere deciziile.

„Pe mine mă întristează faptul să văd că dintr-o competiție oamenii nu au înțeles nimic. Liberalismul înseamnă competiție și, atunci când pierzi, pentru că toți suntem în PNL, ar fi bine să înțelegem că am pierdut, că a fost o competiție, dar trebuie să mergem înainte, pentru că adversarii nu sunt în interiorul PNL, ci în afara partidului. Fac un apel la acești colegi, care sunt încă în PNL, să reconsidere deciziile dumnealor”, a declarat Florin Cîțu după ședința Biroului Executiv de luni seara, în urma căreia s-a stabilit ca Nicolae Ciucă să-și depună mandat de premier desemnat.

Context

Mai mulți liberali au demisionat din grupul parlamentar al PNL. Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, fostul președinte al partidului, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 14 membri PNL:  Ovidiu Florean, Alexandru Kocsis, Ion Ştefan, George Ionescu, Constantin Şovăială, Ionel Dancă, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu și Ion Iordache.

Ludovic Orban a declarat duminică seară că, dacă nu-i vor fi îndeplinite cele 3 condiții, va pleca din partid și va înființa o nouă formațiune politică, alături de senatorii și deputații care îl susțin.

1. Să se întoarcă cu fața la popor și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni (n.r. liberalii). Iohannis a arătat foarte clar că dacă îi iese ceva e o operațiune de distrugere a PNL. 2. Cîțu să plece acasă, sa aibă loc un congres în care să se aleagă un președinte cum vor membrii PNL, nu Iohannis și sistemul.  3. Refacerea Coaliției”, sunt condițiile puse de Orban, potrivit Realitatea PLUS.

O decizie în acest sens ar urma să fie anunțată în următoarele 2-3 săptămâni, a mai spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW