Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Încă un italian care a fost în România, confirmat cu Covid-19. Acesta l-a însoțit în țară pe bărbatul de 71 de ani

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 februarie 2020 Etichete: ,

Un al doilea cetățean italian care a fost în România a fost diagnosticat cu virusul Covid-19, anunță publicația NewsRimini. Acesta l-a însoțit în călătoria din România pe italianul confirmat, marți, cu coronavirus în Rimini, Italia.

Bărbatul locuiește în localitatea Morciano di Romagna, din regiunea Marche, iar informația a fost confirmată de primarul localității, Giorgio Ciotti:

Rezultatele analizelor celor 13 persoane din Gorj care au luat contact cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus care a tranzitat România sunt negative. În acest moment mai sunt așteptate rezultatele a nouă teste.

„Avem rezultatele pentru cele 13 persoane de la Gorj”, a declarat șeful DSU.

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății a confirmat faptul că până în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

„Țin să vă anunț că toate cele 13 persoane de la Gorj au teste negative cu coronavirus. Toate persoanele care vin din Wuhan sau din zonele din Italia vor intra în carantină. (…)Mai sunt în lucru nouă teste ale unor persoane. Tot astăzi s-a emis ordinul de carantină. Ordinul spune că toate persoanele care vin din zone închise, Wuhan, cele 11 comune din Italia sunt puse în carantină în instituțiile de ordine centralizate. La ieșirea din carantină se vor face doua teste. La persoanele asimtomatice vor fi izolate voluntar la domiciliu 14 zile. Vor beneficia de concediu de odihnă. Comitetele județene de urgență vor administra aceste centre de carantină. Pentru cei izolați voluntar la domiciliu legătura se va ține cu medicul de familie. Dincolo de cazul Gorj, toate testele sunt negative. Astăzi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină. Avem 92 de paturi sunt de anestezie și terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW