Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Încă un angajat al Penitenciarului Spital-Rahova a fost infectat cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: ,

Un angajat al Penitenciarului-Spital București-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție, și nu a interacționat cu persoane private de libertate. Angajații identificați contacți au fost testați, rezultatele obținute fiind negative.

La nivelul întregului sistem penitenciar, se menține aplicarea Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu COVID-19 în rândul personalului și al persoanelor private de libertate. Purtarea echipamentului de protecție și păstrarea distanței de siguranță în activitățile care presupun interacțiune se implementează în continuare, administrațiile locurilor de deținere promovând conduita de prevenție asumată de la debutului contextului epidemiologic. Misiunile specifice se realizează în condiții optime, fără disfuncționalități, iar starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este corespunzătoare.

Amintim, totodată, că măsurile adoptate de sistemul penitenciar au în vedere interesul superior al persoanelor custodiate, personalului și terților, și respectă reglementările Ministerului Sănătății și ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW