Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Au fost confirmate 8 cazuri noi de coronavirus în București/ O femeie infectată este însărcinată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

Grupul de Comunicare Strategică anunță opt cazuri noi de coronavirus în București. Trei dintre acestea sunt rudele bărbatului de 60 de ani, confirmat cu virusul Covid-19 luni seara. În total, numărul îmbolnăvirilor pe teritoriul României a ajuns la 25.

„La nivel național, până acum, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19). Din acestea, 5 sunt declarate vindecate. Astăzi au fost confirmate pozitiv în București 8 persoane”, anunță sursa citată.

Cele opt persoane confirmate cu infecție Covid-19 sunt:

1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.

Angajată PMB, infectată cu Covid-19

Una dintre persoanele infectate, nora bărbatului de 60 de ani confirmat cu virusul Covid-19, lucrează la Primăria Capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul general, Gabriela Firea.

„Vreau să vă zic că inclusiv noi, la Primăria Capitalei, avem o colegă care e nora bolnavului care a fost declarat aseară în această situație, ca fiind un pacient Covid-19. În acest moment, e internată cu soțul și fiul său, la Spitalul Victor Babeș.

S-au realizat toate testele, toate analizele si asteptam in acest moment rezultatele. Am luat toate masurile care se impun. Toti colegii sai au intrat de astazi in izolare la domiciliu. Practic, nu au mai venit la serviciu.

Fac parte de asemenea din aceasta ancheta epidemiologica si voi raspunde tuturor intrebarilor adresate de catre reprezentantii DSP, iar in ce priveste zona unde se afla directia in care lucreaza doamna in cauza s-a facut dezinfectie cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectat de nivel foarte inalt”, a anuntat Gabriela Firea, într-o filmare pe Facebook.

De asemenea, Gabriela Firea a anunțat, tot într-o postare pe Facebook, că rezultatele în cazul rudelor bărbatului au fost pozitive pentru coronavirus.

Înca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseara bolnav de COVID 19. Multa sanatate! Putere medicilor si asistentelor de la Spitalul Victor Babes.

Ancheta epidemiologica a DSP, pentru persoanele cu care au intrat in contact, continua.

Se impun masuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, Smurd – ului, DSP cu toata aparatura si tratamentele necesare, igiena, dezinfectie, evitarea locurilor aglomerate, inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor pana dupa Paste, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natura.
Cooperare. Responsabilitate. Actiune”, a scris Firea pe Facebook.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW