Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încă o persoană a fost găsită moartă în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2024

Încă o persoană a fost găsită decedată în urma inundaţiilor, în localitatea Griviţa din judeţul Galaţi, a anunțat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Ca urmare, bilanţul tragediei a ajuns la şapte morţi.

România sub ape. Acesta este peisajul sumbru din ultimele trei zile, marcate de inundații catastrofale în 28 de localități din șapte județe – Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Timiş şi Vaslui. De asemenea, au fost afectate parţial sau total peste 5.000 de gospodării şi peste 15.000 persoane. Din păcate, pe lângă pabubele materiale însemnate, acestea au provocat moartea a șapte oameni.

În opt localităţi din județul (Griviţa, Bereşti, Cuza Vodă, Cudalbi, Tudor Vladimirescu, Băneasa, Vameş şi Slobozia Conachi), 121 de persoane şi 17 animale au fost salvate de forţele de intervenţie. De asemenea, în cinci localităţi – Docăneasa, Trestiana, Murgeni, Griviţa şi Zorleni – din judeţul Vaslui 46 de persoane au fost salvate.

10.000 de lei pentru familiile afectate

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că executivul va aloca câte 10.000 de le familiilor afectate de inundații.

„Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. Iar, în cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei”, a transmis Marcel Ciolacu.

Comentarii