Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Încă o minciună în CV-ul lui Florin Roman / Rectorul UBB dezvăluie că ministrul nu are licență la universitatea din Cluj

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 15 decembrie 2021

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, pare să aibă mai multe nereguli în CV-ul său. După ce ministrul nu și-a găsit cartea pe care a susținut în CV că a scris-o și după ce s-a aflat că a și plagiat mare parte din lucrarea de master, acum aflăm că nu a absolvit nici Universitatea Babeș-Bolyai Cluj, după cum a menționat ministrul în CV.

Jurnaliștii de la Libertatea sunt cei care au scos la iveală atât cartea nescrisă, masterul plagiat, cât și, mai nou, licența de la Babeș-Bolyai.

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat miercuri, 15 decembrie, pentru Libertatea că „domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”.

În acest context, USR solicită, din nou, demisia sau demiterea ministrului Digitalizării.

Dacian Cioloș, președintele USR, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă „să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedește a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat”.

„Felicitări ziariștilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licența trecută în CV la Universitatea „Babeș-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris și a și plagiat ordinar lucrarea de master. Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl mențineți în post, Florin Roman compromite iremediabil funcția de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocrație și competență pentru orice tânăr care și-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetățean normal din această țară care nu a fentat școala. Dați-l afară!”, a scris Cioloș pe contul său de Facebook miercuri, 15 decembrie.

La rândul său, Ionuț Moșteanu, liderul grupului parlamentar USR din Camera Deputaților, a punctat că Roman trebuie să plece urgent din funcție.

„A mințit că a scris o carte. A plagiat lucrarea de masterat. A mințit că are licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai. USR solicită, din nou, demiterea ministrului impostor, Florin Roman. Trebuie să plece urgent din funcție!”, este postarea din mediul online a lui Moșteanu.

Potrivit unor surse Main News, prim-ministrul Nicolae Ciucă l-a avertizat marți, 14 decembrie, pe ministru că va pune în discuție demiterea din această funcție dacă nu va lămuri acuzațiile care i se aduc.

Într-un articol publicat pe 9 decembrie, ziarul Libertatea a dezvăluit că primele 10 pagini din lucrarea de disertație – Transformarea digitală a României – a lui Florin Roman, trimise redacției chiar de către acesta, sunt plagiate în integralitate.

Conform sursei citate, cele 10 pagini identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Jurnaliștii au arătat cum Florin Roman a preluat identic textul, figurile, graficele și chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timișorean.

Anterior, aceeași publicație a relatat că în CV-ul lui Florin Roman se regăsește lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, dar cartea nu a putut fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Națională.

Contactat de Libertatea, noul ministru al digitalizării a susținut că nu a găsit volumul, „într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia”.

Foto: Facebook/ Ionuț Moșteanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW