Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Încă o demitere în scandalul „azilelor groazei”: Mădălina Turza, eliberată din funcția de consilier de stat în Cancelaria premierului

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Maria Mădălina Turza a fost eliberată, joi, 13 iulie,  din funcția de consilier de stat în Cancelaria prim-ministrului, poziție din care conducea Departamentul pentru responsabilitate socială comunitară și grupuri vulnerabile, potrivit unei decizii semnate de premierul Marcel Ciolacu și publicată în Monitorul Oficial.  Demiterea Mădălinei Turza vine în urma scandalului „azilelor groazei”. 

„Premierul României a dispus acțiuni de control integrat la toate centrele de asistență și îngrijire pentru vârstnici la nivel național.

Ecuația este extrem de complexă și deloc nouă. Despre ea și cauzele profunde aș putea scrie o carte. Dar mi-am promis că pentru mine este un capitol profesional închis. Deși îl trăiesc acut la nivel personal.

Ce nu înțeleg sau nu vreau să înțeleg este de ce orice pârghie de transparență și control este anihilată la fel de repede ca o știre șocantă care face vâlvă pentru o zi sau două”, scria Mădălina Turza, pe Facebook, la scurt timp după ce au fost dispuse controale la centrele de asistență pentru vârstnici.

Mădălina Turza a fost președinte la  Autoritatea Națională Pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție(ANDPCA) , în guvernul Orban(2019-2021). În mandatul acesteia, a fost alocat  un  număr gratuit disponibil  non-stop pentru raportarea abuzurilor celor instituționalizați, u fișe de caz, indicatori, ture de operatori și psihologi. După ce a plecat de la conducerea ANDPDCA, numărul de telefon a fost desființat.

După dezvăluirile privind abuzurile de la căminele din Ilfov, au fost demiși șefii Agenției Naționale pentru plăți și Inspecție Socială(ANPIS), AJPIS Ilfov, șefii Poliției Ilfov, iar Marius Budăi a demisionat, astăzi, 13 iulie din funcția de ministru al Muncii.

CITEȘTE ȘI:  Fostul premier, Nicolae Ciucă, a fost sesizat de Centrul de Resurse Juridice cu privire la „azilele groazei” DOCUMENT

Sursă foto: Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW