Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Încă două spitale din județul Suceava se vor închide după ce zeci de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Încă două spitale din județul Suceava se vor închide după ce mai multe cadre medicale au fost infectate cu virusul Covid-19. Este vorba despre spitalul din Câmpulung Moldovenesc și spitalul Fălticeni.

Spitalul din Câmpulung Moldovenesc se va închide pentru următoarele două săptămâni, după ce 67 de cadre medicale și șapte pacienți au fost infectați cu coronavirus. Totodată, Spitalul din Fălticeni va fi închis parțial, după ce 44 de cadre medicale au fost testate pozitiv pentru Covid-19. Acestea lucrează în pavilionul central. În celelalte pavilioane nu a fost depistat nimeni pozitiv, motiv pentru care vor rămâne deschise pentru internările persoanelor care au alte probleme de sănătate.

„S-a luat decizia închiderii acestei unități, având în vedere numărul mare de rezultate pozitive la testarea personalului. După două săptămâni, unitatea va putea reîncepe activitatea cu un personal sănătos, fără riscul de a se transmite boala și la pacienți. Am aflat de această situație din ziua în care am preluat conducerea DSP Suceava. În aceeași zi m-am deplasat la Spitalul din Câmpulung. (…) Și cadrele medicale care sunt negative, fiind contacți cu cei pozitivi, intră în izolare. Spitalul nu primește pacienți, personalul nu vine la serviciu”, a declarat Manuela Trifan, șef DSP Suceava, potrivit Digi24.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW