Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Încă doi condamnați în dosarul lui Sorin Oprescu au fost dați în urmărire

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 13 mai 2022

Încă două persoane condamnate definitiv la închisoare cu executare în dosarul în care a fost condamnat și Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, au fost date în urmărire vineri, 13 mai, după ce nu au fost găsite la domiciliu.

Este vorba despre Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, condamnat definitiv la 11 ani şi 6 luni de închisoare și Romeo Albu, condamnat definitiv la şase ani de închisoare. Cei doi nu au fost găsiți la domiciliu pentru a fi duși la penitenciar.

„Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a transmis Poliţia Română, care a publicat la rubrica „Persoane urmărite” o poză cu Bogdan Popa.

De asemenea, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov a transmis același lucru despre Albu Romeo:

„Astăzi, 13 mai, în urma deciziei instanţei, poliţiştii oraşului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia”, a transmis IPJ Ilfov.

Condamnarea

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, de Curtea de Apel București la 10 ani și 8 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, în variantă agravată, și luare de mită.

În primă instanță, Sorin Oprescu fusese condamnat de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

În același dosar, alături de fostul primar general al Capitalei, au fost condamnați la închisoare și alți funcționari din cadrul Primăriei Capitalei:

Bogdan Popa (fost director al Administrației Cimitirelor) – 11 ani și 6 luni

Cristian Stanca (fost șofer al lui Sorin Oprescu) – 7 ani și 2 luni

Mircea Constantinescu (fost director al Direcţiei economice) – 6 ani și 10 luni

Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 4 ani

Ruxandra Avasiloae (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) – 2 ani şi 10 luni cu suspendare

Alte condamnări: 

Romeo Albu – 6 ani

Ion Niță – 7 ani şi 10 luni

Bengalici Claudiu – 6 ani şi 6 luni

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW