Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Încă doi bărbaţi, arestaţi în dosarul care vizează furtul unui pistol din casa unui fost ofițer SRI

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 februarie 2024

Poliţiştii din Ilfov au anunţat sâmbătă, 3 fenruarie, că au primit mandate de arestare preventivă alţi doi suspecţi din dosarul care vizează furtul unui pistol şi al muniţiei aferente, cât şi al unor bijuterii dintr-o locuinţă din oraşul Voluntari. Unul dintre suspecţi se află în arest, în timp ce pe numele celuilalt mandatul a fost emis în lipsă, el sustrăgându-se cercetărilor, notează News.ro.

„În continuarea activităţilor procedurale desfăşurate, la data de 02 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au desfăşurat 2 percheziţii la domiciliile a 2 persoane, în cadrul dosarului penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ilfov a fost condus un bărbat, de 23 de ani, pentru cercetări, iar ulterior, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria  Buftea, care a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la dispunerea de măsuri preventive, atât faţă de bărbatul de 23 de ani, cât şi în lipsă, faţă de un alt bărbat, de 19 ani. Astăzi, 03 februarie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, faţă de bărbatul de 23 de ani, precum şi arestarea preventivă în lipsă, faţa de bărbatul de 19 ani”, anunţă, sâmbătă după amiază, Poliţia judeţeană Ilfov.

Un bărbat din Voluntari a reclamat la poliţie, sâmbătă, 6 ianuarie, că persoane necunoscute i-au furat din casă un pistol letal, peste 20 de cartuşe şi mai multe bijuterii. În 30 ianuarie, arma şi cartuşele au fost descoperite într-un lac, fiind scoase de acolo cu ajutorul scafandrilor. În acelaşi dosar mai este cercetat, în stare de arest, un bărbat în vârstă de 24 de ani, suspectat că a luat parte şi la alte furturi din locuinţe produse în localităţi de pe raza judeţului Ilfov.

Bărbatul jefuit este un fost ofițer al Serviciului Român de Informații, a lucrat la Brigada Antitero aproape nouă ani și are peste 18 ani de experienţă în serviciul de informații. Acesta a asigurat securitatea pentru demnitari de rang înalt, pentru mai mulți președinți de țări și pentru președintele României, cu diverse ocazii.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW