Saturday, July 11, 2020
Jurnalism corect


Încă cinci copii din centrul rezidențial al DGASPC Gorj, confirmați cu Covid-19/ În total, opt beneficiari și cinci angajați ai instituției au fost infectați

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , ,

Încă cinci copii din centrul rezidențial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au fost confirmați, marți, cu coronavirus, după ce în cursul zilei de luni au fost raportate alte patru cazuri de infectare. În total, opt copii și cinci angajați ai centrului au fost contaminați.

„În urma testărilor efectuate în cadrul anchetei epidemiologice demarate de către Direcția de Sănătate Publică Gorj la nivelul centrului rezidențial subordonat DGASPC Gorj, unde au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului, s-au confirmat cazuri pozitive și în rândul beneficiarilor. DSP Gorj ne-a transmis, în această după-amiază, și ultimele rezultate la cei 36 de copii testați, astfel că, pe lângă rezultatele pozitive ale celor trei copii, confirmate de dimineață, ne-au mai fost comunicate încă cinci rezultate pozitive, totalul copiilor infectați ajungând la opt. Toți copiii sunt asimptomatici. Ei vor fi internați la Spitalul COVID, secția Pediatrie”, a declarat, Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, pentru Mediafax.

Conform medicilor, starea de sănătate a celor 13 persoane este bună, iar pacienții sunt asimptomatici.

Cei opt copii diagnosticați cu COVID-19 au vârste cuprinse între patru luni și 20 de ani.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW