Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Înalta Curte a decis ca dosarul Sorinei Pintea să fie transferat la Tribunalul Maramureș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 februarie 2021

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi ca dosarul în care fostul ministru al sănătății Sorina Pintea este judecată pentru luare de mită să fie transferat de la Tribunalul București la Tribunalul Maramureș.

„Stabilește competența de soluționare a cauzei privind pe inculpata Pintea Sorina în favoarea Tribunalului Maramureş, instanță căreia i se trimite dosarul. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 03 februarie 2021”, se arată în minuta instanței supreme.

Pintea, acuzată de luare de mită

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea, care neagă acuzațiile, susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW