Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


În statistici, drumurile proaste nu ucid pe nimeni | Starea infrastructurii nu există pe lista cauzelor care produc tragedii pe șosele | Specialist: Este principalul factor al accidentelor soldate cu morți

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 6 mai 2021 Etichete: , ,

Cele mai multe accidente din România se produc, potrivit statisticilor Ministerului de Interne, din cauza vitezei excesive. Doar în 2020 au avut loc peste 1.000 de astfel de accidente grave (statistica nu cuprinde și accidentele ușoare). Aproape la egalitate este indisciplina pietonilor, cauza de pe locul trei fiind abaterea bicicliștilor.

Deși clasamentul cuprinde opt cauze (vezi FOTO 1), statistica nu spune nimic despre starea precară a multor drumuri din România. Cu alte cuvinte, nu știm câte dintre toate aceste accidente au fost provocate de starea infrastructurii.

FOTO 1 – cauzele accidentelor grave

Asta în ciuda faptului că specialiștii din domeniu avertizează că multe accidente se produc din cauza infrastructurii proaste. Sau, cel puțin, ea contribuie la consecințele dramatice ale multor evenimente rutiere.

Alexandru Ștefan, membru fondator „România fără gropi” spune chiar că starea drumurilor este pe primul loc în clasamentul sumbru.

Infrastructura proastă din țară este principalul factor al accidentelor soldate cu morți și răniți, având în vedere că niciun drum din țară nu are inspecție de siguranță rutieră, asta ar trebui să dea un semnal de alarmă”, spune Alex Ștefan pentru Main News.

În răspunsul MAI, adresat unui parlamentar, se vorbește despre siguranța rutieră într-un singur loc. Este menționată ca fiind una dintre obiectivele Poliției Române. Se mai spune că se are în vedere o strategie, denumită Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2021-2030.

Statisticile mai arată că 4.815 accidente rutiere grave au avut loc în interiorul localităților. Dintre acestea, 2.358 au fost în orașe.

În afara localităților s-au produs, în 2020, 1.458 de accidente grave.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW