Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


A început producția de măști și combinezoane în țară/ Ministrul Economiei: Din 15 aprilie, vor fi măști suficiente pentru medici și pentru populație

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat, duminică, faptul că a început producția de măști și combinezoane la noi în țară. Potrivit acestuia, din 15 aprilie, vor exista suficiente măști atât pentru cadrele medicale, cât și pentru populație.

 „S-a pornit producția în țară de măști și combinezoane. Primim cereri din partea unor firme care doresc să producă. Săptămâna viitoare vom pune în practică o metodă de achiziție a tuturor – măști și combinezoane inclusiv biocide. Producătorii români să știe că au unde să vândă aceste produse.

Cred că începând cu 15 aprilie vom putea produce suficiente măști să ajungă la populație și la medici. Cred că ești mult mai în siguranță din punct de vedere sanitar dacă ieși din casă purtând o mască”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

Nu puține au fost plângerile făcute de medicii din România privind lipsa echipamentelor de protecție. Mai multe cadre medicale au demisionat de la începutul pandemiei susținând că nu au cu ce se proteja de infecția cu virusul Covid-19.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW