Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


În Republica Moldova a fost decretată oficial stare de urgență pentru 60 de zile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , ,

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat solicitarea guvernului de a institui stare de urgență pe tot teritoriul țării, pentru 60 de zile. Decizia vine după ce în Republica Moldova au fost descoperite 30 de cazuri de COVID-19.

„Mă aflu aici cu o solicitare pe care rar ce prim-ministru și-ar dori-o. La moment, stare de urgență e în 12 state UE, inclusiv România. Mulțumesc cetățenilor care fac front comun cu noi, mă închin în fața medicilor, lucrătorilor medicale, polițiști, vameși, diplomați și alți angajați care, fără respiro și odihnă, duc lupta pentru sănătatea cetățenilor. Rog să-i încurajăm prin aplauze. Cer scuze de la cetățeni și agenți economici pentru implementarea unor măsuri extrem de dure. Știu că mulți suferiți, că sunteți neliniștiți, dar vom trebui să luăm măsuri și mai radicale. Guvernul are în față dilema: partea materială sau viața oamenilor. Decizia e firească. Toți vom avea de plătit. E important să nu plătim cu viața cetățenilor noștri.” a declarat la ședința legislativului, premierul, Ion Chicu, citat de Agora.md

Au existat critici din partea societății civile și a parlamentarilor din opoziție după ce ministrul Justiției Fadei Nagacevschi, a anunțat luni un termen de 30 de zile pentru starea de urgență, iar marți executivul a venit cu varianta de 60 de zile.

Sursa foto: Moldova.md

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW