Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


În R. Moldova a început imunizarea cu cea de-a patra doză de vaccin contra COVID-19

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 25 iulie 2022

Ministerul Sănătății din Republica Moldova începe luni, 25 iulie, administrarea celei de-a doua doze booster de vaccin anti COVID-19, după cum se arată într-un comunicat de presă al autorităților de la Chișinău. 

Astfel, a doua doză booster se va administra la un interval de cel puțin patru luni de la prima doză de rapel, cu vaccinul Pfizer-BioNTech sau Moderna.

Pentru a doua doză de rapel sunt eligibili adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidități, femeile gravide și cele care alăptează, beneficiarii din instituțiile rezidențiale și centrele de plasament.

La fel, este eligibil pentru vaccinare personalul medical din instituțiile medico-sanitare, personalul din cadrul instituțiilor rezidențiale, centrelor de plasament, serviciilor sociale, angajații din domeniul educației și cei din structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

Totodată, se recomandă administrarea celei de-a doua doze booster persoanelor sever imunocompromise cu vârsta de 18 ani și peste.

La solicitare pot fi imunizate cu a doua doză booster și persoanele cu vârsta de 18 ani și mai mult, care nu fac parte din categoriile eligibile pentru vaccinare.

Potrivit ultimului raport emis de Ministerul Sănătății din Republica Moldova, în perioada 4–10 iulie s-au înregistrat 1.852 de cazuri de COVID-19, în creștere cu 82,8% comparativ cu săptămâna precedentă. Conform incidenței, două raioane, Ialoveni și Anenii Noi, sunt sub cod galben de infectare cu COVID-19, iar municipiul Chișinău – sub cod portocaliu.

În România, persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin împotriva COVID-19 pot solicita vaccinarea cu doza a patra de la jumătatea lunii mai, momentan doar cu serul Pfizer.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW