Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


În primele 11 luni ale anului 2019 au fost trimise în judecată 1.400 de persoane bănuite de trafic de droguri/ 57 de grupări organizate, destructurate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2020 Etichete: , ,

În primele 11 luni ale anului 2019, peste 1.400 de persoane bănuite de trafic de droguri au fost trimise în judecată. Au fost destructurate 57 de grupări organizate și au fost scoase de pe piață aproape 3 tone de droguri.

„În primele 11 luni ale anului 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate trafic și consum ilicit de droguri.

În urma activităților derulate de poliţiştii antidrog împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au fost emise 510 rechizitorii și au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane fizice și juridice bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni.

Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, în această perioadă au fost destructurate 57 de grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au fost trimise în judecată.

Totodată, au fost scoate de pe piață 2.842.06 kilograme de droguri, (dintre care 1.747,73 kilograme de droguri de mare risc și 1.094.33 kilograme de droguri de risc) și 47.736 de comprimate.

Exemplu

„Timp de aproximativ cinci luni, polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au investigat activitatea infracțională a unui grup organizat care s-ar fi ocupat de procurarea din Spania, transportul, introducerea în țară și distribuția în București de droguri de risc, de ordinul sutelor de kilograme.

Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, polițiștii antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au organizat o acțiune în București, finalizată cu 3 prinderi în flagrant delict și o percheziție  domiciliară.

În urma acțiunii, au fost ridicate 54 de pungi cu cannabis (de aproximativ 30 de kilograme), sumele de 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM.

7 membri ai grupării au fost prezentați procurorului de caz D.I.I.C.O.T., pentru audieri și luarea măsurilor preventive, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și constituire a unui grup infracțional organizat.

5 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ieri, iar ulterior au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități au fost angrenați și polițiști de la Brigada de Poliție Rutieră,  Secția 18 și Secția 6 din București”, au oferit drept exemplu reprezentanții IGPR.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW