Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


În prezent șef al Parchetului General, Bogdan Licu va susține interviul pentru a deveni numărul doi în instituție

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 20 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Șeful interimar al Parchetului General, Bogdan Licu se va prezenta, luni, în fața comisiei de la Ministerul de Justiție pentru a-și susține interviul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Licu va susține respectivul interviu în contextul în care deși în momentul de față conduce Parchetul General ca interimar, nu s-a înscris în cursa pentru procuror general, desfășurată săptămâna trecută, ci a ales să candideze pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al României.

Tot luni își va prezenta proiectul în fața comisiei Ministerului de Justiție în frunte cu ministrul Cătălin Predoiu și procurorul Maria Magdalena Militaru care candidează pentru funcția de adjunct al procurorului general al PÎCCJ.

Ministerul Justiției a scos la concurs și funcția de conducere din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică al PÎCCJ. Pentru șefia acestei Secții vor candida următorii procurori: Dragoș Cojocariu, Adriana Denisa Cristodor și Romulus-Dan Varga. De asemenea, aceștia își vor susține, tot luni, interviul în fața comisiei.

Au început interviurile pentru șefia marilor parchete ale României

Marți au început interviurile pentru șefia marilor parchete ale României. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a precizat că procedurile sunt transparente și îi felicită pe cei care și-au asumat responsabilitatea de a candida.

„Este o procedură transparentă, facem mai mult decât ne cere legea, dar am optat pentru această manieră de a desfășura interviurile pentru a da încredere că încercăm să evaluăm toate fațetele profesionalismului, echilibrului, capacității de a conduce sisteme publice ale candidaților, cooptând în comisia de interviu mai specialiști care să vină cu întrebări din diverse unghiuri de abordare în funcție de profesiile lor, în funcție de specializările lor, astfel încât să am o imagine cât mai completă asupra calităților pe care le au candidații înainte de a lua decizia eventuală de propunere.

(…) Eu aș vrea să-i felicit pe toți cei care și-au asumat această responsabilitate de a candida, este un semn pozitiv, este un semnal de interes față de profesia lor. Important este adecvarea la funcţie. Dincolo de stăpânirea tehnicilor profesionale, forţa, echilibrul, viziunea de ansamblu, toate trebuie luate în considerare”, a spus Cătălin Predoiu la sediul Ministerului Justiţiei.

Cine a candidat pentru șefia Parchetului General

Opt candidați au fost intervievați, marți și miercuri, de ministrul Justiției.

Pentru conducerea Parcetului ÎCCJ și-au susținut interviurile Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, Răzvan Horaţiu Radu, Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu-Marian Drilea-Marga, Sorin Săndel Vasilache.

Cine a candidat pentru șefia DNA

Joi au fost audiați candidații pentru conducerea Direcției Naționale Anticorupție. La această funcție aspiră Călin Nistor, Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu şi Ionuţ Botnaru.

Candidații pentru conducerea DIICOT, intervievați vineri

Pe 17 ianuarie, vineri, au fost  programate interviurile pentru şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La acest concurs s-au înscris 5 candidați, respectiv Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena-Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW