Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


În doar 100 de ore planeta a înregistrat peste un milion de cazuri de infectare cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 19 iulie 2020 Etichete: ,

Numărul de infecții cu coronavirus la nivel mondial a trecut vineri de 14 milioane, marcând prima oară când a apărut o creștere cu un milion de cazuri în 100 de ore, informează Reuters.

Conform sursei citate, primul caz a fost raportat în China la începutul lui ianuarie și a durat trei luni ca să se ajungă la un milion de cazuri, însă, a fost nevoie doar de patru zile pentru a se ajunge la 14 milioane, de la 13 milioane înregistrate pe 13 iulie.

Numărul global de cazuri este triplu față de cazurile severe de gripă înregistrate anual, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Pandemia a ucis peste 600.000 de oameni până acum, îndreptându-se către pragul superior de decese provocate de gripă raportate mondial. Primul deces a fost raportat pe 10 ianuarie la Wuhan, China, înainte ca infecțiile și mortalitatea să se răspândească în Europa și apoi în Statele Unite, scrie Hotnews.ro.

Numărul raportat de Reuters, care este calculat pe baza rapoartele guvernelor, arată că boala se răspândește cel mai repede în Americi, care însumează peste jumătate din infectările globale și jumătate din numărul de decese.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW