Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


În ce stare se află persoanele rănite în explozia de la uzina din Băbeni

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

Cele trei femei rănite în explozia de joi de la uzina de armament din Băbeni, județul Vâlcea, se află în afara oricărui pericol, a precizat pentru Main News managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, medicul chirurg Dan Ponoran.

Una dintre paciente a fost transferată la un spital de oftalmologie din Capitală, iar alte două se află internate în SJU Vâlcea, toate trei aflându-se în afara oricărui pericol.

„În urma incidentului de la Băbeni, din data de 18 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea s-au prezentat trei paciente de sex feminin. O pacientă cu un traumatism cranio-cerebral închis și o leziune oculară stângă care, după acordarea primului ajutor, a plecat către un spital de oftalmologie din București.

O pacientă de 54 de ani cu multiple plăgi produse de schije la nivelul scalpului, torace, abdomen, care se află în stare stabilă în secția de Chirurgie; și o altă pacientă de 52 de ani cu politraumatism, cu fracturi la membrele superioare cu o amputație traumatică falangă-distală la două degete de la mâna stângă și care prezenta, de asemenea, și o perforație intestinală pentru care s-a intervenit chirurgical azi-noapte. În momentul actual se află în afara oricărui pericol, este stabilă.

Toate trei nu au viața pusă în pericol, două paciente mai sunt acum la noi, una pe secție, una operată probabil e la ATI, urmând ca în cursul zilei de azi să meargă și ea pe secție”, a declarat pentru Main News Dan Ponoran vineri, 19 noiembrie.

Context

O explozie a avut loc joi, 18 noiembrie, la uzina de armament Băbeni din județul Vâlcea. Patru oameni au murit, fiind vorba despre 3 bărbați și o femeie, potrivit ISU Vâlcea.

În acest caz a fost deschis dosar penal in rem pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea mas legale de sănătate și securitate în muncă.

Foto: Facebook/ Spitalul Județean de Urgență Vâlcea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW