Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: Doi dintre pacienții de la Săpoca, transferați la București, sunt în stare gravă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , , ,

Doi dintre pacienții răniți la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, transferați în București, sunt în stare foarte gravă, potrivit Ministerului Sănătății.

La Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, sunt internați un bărbat de 74 de ani și o femeie de 60 de ani. Bărbatul care a fost operat duminică este în continuare intubat, în comă profundă, în stare gravă. Femeia se află în afara pericolului, fiind supravegheată.

Alți doi pacienți se află la Spitalul Bagdasar, sub observație medicală. Pe de altă parte, la Spitalul Universitar sunt internate două femei, ambele în Secția de Terapie Intensivă. Una dintre paciente, operate duminică, este intubată, ventilată mecanic și instabilă hemodinamic, în stare gravă, având prognostic prost. Cealaltă pacientă se află în stare bună și va fi transferată astăzi în secția neurochirurgie.

În cazul pacientului de la Spitalul Floreasca, acesta este mai bine, cu evoluție favorabilă, coma s-a superficializat . Miercuri va face un CT control, pentru a vedea și intracerebral cum a evoluat leziune. Totodată, leziunile masiv faciale vor fi operate după un interval, după ce se îmbunătățește starea de sănătate.

Context

Un bărbat a omorât patru pacienți și a rănit alți 9 cu un stativ pentru perfuzie, la Spitalul Săpoca, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni dimineață, că unul dintre cei nouă pacienți răniți de la Spitalul Săpoca a decedat. În urma tragicului eveniment, managerul spitalului a demisionat. Sorina Pintea anunță că va fi depusă o plângere penală.

„A demisionat directorul. Măsurile sunt legate de o plângere penală pe care o vom depune referitor la activitatea medicului de gardă, a asistentului care a fost în tura de noapte”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății consideră că episodul psihotic al bărbatului care a ucis patru oameni a fost declanșat de faptul că un alt pacient a fost pus, de către o asistentă, în același pat cu el.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW