Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


În ce condiții va începe noul an școlar. Explicațiile premierului Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, în ce condiții va începe noul an școlar. Șeful Guvernului a vorbit și despre câteva din măsurile care vor trebui implementate in unitățile de învățământ pentru prevenirea răspândirii pandemiei.

“În şcoli este clar că va fi necesar portul măştii pentru elevi, cât şi pentru profesori sau personalul auxiliar. Acolo unde e nevoie, să fie despărţitoare de plexiglas în clase, pentru respectara distanţării. Şcolile trebuie pregătite cu dezinfectanţi la dispoziţia elevilor şi cadrelor didactice”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că aproximativ 20% din şcoli nu sunt conectate la internet.

Orban a mai afirmat că Guvernul va găsi soluțiile necesare astfel încât toate școlile sa fie conectate la internet.

“Legat de învăţământul online, am analizat situaţia, aproximativ 20% din şcoli nu sunt conectate la internet şi împreună cu ANCOM, operatorii de telefonie mobilă şi reprezentanţii autorităţilor locale vom găsi soluţii pentru a realiza conectarea tuturor şcolilor la internet. De asemenea, MEN a purtat discuţii cu furnizori de soluţii şi va exista posibilitatea de acces gratuit la platformele de educaţie. Google şi Microsoft au pus la dispoziţie ajutor”, a explicat premierul.

Conform premierului, au fost încheiate procedurile pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete. 

“Am încheiat procedurile pentru achiziţionarea a 250.000 de tablete. E vorba de 200.000 de laptopuri pentru care asigurăm finanţare. Alocăm o sumă de bani şi pentru decontarea autorităţilor locale pentru achiziţia cisternelor sanitare, acolo unde se asigură apă curentă. Pentru a creşte calitatea actului educaţional online am organizat şi sunt organizate în continuare activităţi de creştere a competenţelor digitale a cadrelor didactice de predare online”, a mai afirmat Orban.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW