Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


În ce condiții ar putea vota PSD prelungirea stării de alertă. Răspunsul dat de Marcel Ciolacu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , , ,

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, vineri seară, că unele măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei ar trebui menținute în vigoare și după 15 iunie. Liderul social-democrat consideră că starea de alertă nu ar trebui prelungită mai mult de 15 zile pe teritoriul României. 

”Purtarea măştilor în interior, limitarea spectatorilor – nu cred că în acest moment la Sala Palatului se pot ţine spectacole cu 2000 de oameni. Carantina persoanelor care vin din zone..Cred că Guvernul poate continua cu astea. Dar achiziţiile publice ar trebui oprite…. Niciodată PSD nu va mai vota astfel de lucruri”, a afirmat liderul PSD, la Antena3.

Ciolacu a mai spus că PSD ar putea vota modificări la starea de urgenţă propusă de Guvern.

„Nu cred că ar mai trebui denumită stare de alertă. Poate o stare de alertă intermediară. Sub nicio formă nu ar trebui să dureze mai mult de 15 zile”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a ținut să critice una din măsurile de relaxare anunțate de Guvern, respectiv redeschiderea cazinourilor și caselor de pariuri.

”Acest document ar fi trebuit dezbătut public. Astăzi au anunţat că se deschid jocurile de noroc, păcănelele. Unul dintre consilierii lui Orban are o afacere cu păcănele. Nu deschizi spitale, le ţii închise pentru boli cronice, dar deschizi păcănele, nu deschizi biserici. Cred că toate problemele s-ar rezolva dacă domnul prim-ministru şi-ar lua consilier medic. Dacă şi-ar mai lua şi un consilier preot, sunt ferm convins că s-ar deschide spitalele şi bisericile”, am mai declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai spus că în acest moment, în calitate de lider al Camerei Deputaților, nu are nicio discuţie instituţională privind starea de alertă

”A venit Guvernul cu un text, cum este normal? În Bulgaria, primul ministru vine săptămânal şi explică în ce stadiu se află pandemia, care sunt măsurile. L-am rugat pe domnul Arafat să ne explice cât de cât situaţia. Ne-a spus că nu este mandatat de Guvern. Până la urmă am obţinut un punct de vedere personal. În acest moment sunt preşedintele Camerei Deputaţilor unde urmează să se vină cu HG privind starea de alertă. În acest moment nu am nicio discuţie instituţională privind starea de alertă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW