Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Impozite mai mici pentru familiile cu cel puțin doi copii / Ce măsuri pregătește Guvernul ca să încurajeze natalitatea

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2024

Guvernul vrea să scadă taxarea pe muncă pentru familiile cu cel puțin doi copii, a anunțat luni, 8 aprilie, premierul Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă susținută la Institutul Clinic Fundeni. Astfel, părinții ar putea beneficia de deduceri la impozitul pe venit de 10% din salariu, în funcție de numărul copii. 

„E evident că anul următor va fi o reformă fiscală. E trecută în PNRR, dar sunt identificate anumite măsuri pe care le putem lua mai rapid. Avem o problemă cu demografia, dar nu putem doar să constatăm, e nevoie de măsuri. E normal să venim cu priorități (…) Ceva sustenabil și ceva exact cum este în țările dezvoltate”, a declarat premierul.

Această măsură face parte din reforma fiscală care se află în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), care prevede scăderea taxării pe muncă în ţara noastră.

Măsura s-ar putea aplica de anul viitor.

România se confruntă cu un declin demografic fără precedent, riscând să piardă două treimi din populație, până în anul 2100, potrivit ultimelor statistici.

Până în 2028, Ministerul Muncii preconizează adoptarea unor măsuri care să ducă la creșterea natalității astfel încât declinul demografic să fie încetinit.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW