Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Impozitarea pensiilor speciale va fi dezbătută de Parlament/ Partidele se laudă fiecare în parte că demersul li se datorează

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , , ,

Parlamentul va dezbate impozitarea pensiilor speciale, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susținând că demersul se datorează PSD-ului, în timp ce USR și PNL susțin, de asemenea, că inițiativa este a lor.

”PSD a propus şi vom vota astăzi în Parlament impozitarea drastică a pensiilor speciale! Cu 85%! Toate pensiile din România trebuie aduse la un nivel decent, comparabil cu cele din sistemul public. Aceşti bani trebuie să se ducă obligatoriu către alocaţii şi pensii şi nu în buzunarele clientelei politice a PNL”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

USR a transmis un comunicat de presă în care scrie că a cerut parlamentului să adauge pe ordinea de zi a plenului reunit de joi și proiectul de eliminare a pensiilor speciale.

”La solicitarea USR, conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi, dedicat prelungirii stării de alertă, să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor. Este un vot important, pe care USR îl aşteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, şi este un pas esenţial spre restabilirea echilibrului şi a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenţii ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, a transmis USR.

Şi liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a transmis, miercuri, cu comunicat pe această temă, intitulat: ”Am convins PSD să rupă frăţia cu pensiile speciale”.

”Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depăşesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament iniţiat şi susţinut de PNL şi PSD. În mod similar vom acţiona şi mâine în ceea ce priveşte pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari. PNL a susţinut întotdeauna principiul contributivităţii, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD sa rupă frăţia cu pensiile speciale”, a transmis Florin Roman.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, joi, de la ora 13.00.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW