Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Impozitarea contractelor part-time / Cadariu: Este unul dintre compromisuri

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 septembrie 2022 Etichete: ,

Impozitarea contractelor part-time este unul dintre compromisurile pe care trebuie să le facă coaliția de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR, a susținut ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, marți seara. El a menționat că liberalii nu au fost de acord cu această măsură impusă de PSD. 

„Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a luptat să scoată o astfel de prevedere. Deci, este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal(…)Pentru stabilitate am format această coaliţie, într-o coaliţie sunt şi compromisuri. Din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, în ideea de a funcţiona”, a declarat el, citat de News.ro.

Ministrul a mai explicat că el așteaptă să vadă efectele acestei măsuri, după o analiză de câteva luni.

„Eu am speranţa că după o analiză de câteva luni se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va reveni. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, noi avem nişte restricii impuse de PNRR, care spune că fiind prea multe excepţii de la regula generală, piaţa este distorsionată. Această impozitare face parte şi din această ţintă de atins din PNRR”, a mai afirmat acesta.

Context

Începând de la 1 august persoanele cu contracte part-time plătesc aceleași contribuții ca în cazul în care obțineau salariu minim pe economie. Excepție de la această regulă fac elevii și studenţii până în 26 de ani, persoana care urmează o formă de ucenicie, pensionarul care beneficiază de pensie din sistemul public, persoanele fizice care realizează venituri din salarii având mai multe contracte de muncă cu timp parţial sau întreg și valoarea cumulată din salarii depăşeste salariul minim pe economie, persoanele cu dizabilităţi.

CITEȘTE ȘI Cîțu, un nou atac asupra guvernului Ciucă: Peste 100.000 de persoane au rămas fără loc de muncă din cauza supraimpozitării contractelor part-time

Sursa foto: Facebook / Constantin-Daniel Cadariu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW