Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Importuri din China prin intermediul unor „firme fantomă”. Prejudiciul trece de 1 milion de lei / Percheziții ale polițiștilor DICE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 iulie 2022

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice (DICE) au făcut 10 percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală, după ce mai multe persoane ar fi pus în aplicare un sistem prin care importau mărfuri din China prin intermediul unor firme „fantomă”. Prejudiciul adus bugetului este estimat la peste 1 milion de lei.

Perchezițiile au avut loc joi, în București și Ilfov, potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliția Română. Anchetatorii au pus în aplicare 6 mandate de aducere.

Concret, sunt vizate 91 de importuri din China a unor mărfuri prin intermediul unor firme „fantomă”, în perioada mai-octombrie 2017.

După efectuarea formalităţilor vamale, produsele importate ar fi ajuns la adevăraţii proprietari fără niciun document de provenienţă, făcând posibilă, ulterior, valorificarea acestora, fără a fi întocmite documente justificative în care să fie înregistrate aceste operaţiuni”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.

Beneficiarii reali ai schemei ar fi fost cei care comandau mărfurile și plăteau contravaloarea acestora, dar efectuau operațiunile de import în numele altor societăți comerciale, mai arată polișiștii.

Prin utilizarea acestor paliere de tranzacţionare, s-ar fi realizat o disimulare a trasabilităţii mărfurilor de la societăți şi crearea unor avantaje fiscale pentru 6 societăți comerciale beneficiare, care ar desfășura activități comerciale, într-un complex comercial, administrate de cetățeni români și chinezi”, susține sursa citată.

Prin sustragerea de la plata TVA și impozitului pe profit, cei care ar fi pus în aplicare schema au adus un prejudiciu estimat la aproximativ 1.100.000 de lei, arată IGPR.

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW