Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


IMM-urile solicită scheme de ajutor de stat pentru a limita pierderile cauzate de coronavirus

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 martie 2020 Etichete: , ,

Florin Jianu, președintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a solicitat Guvernului implementarea unor scheme de ajutor de stat, prin care să fie contracarate efectele negative în economie ale epidemiei de coronavirus.

Potrivit lui Florin Jianu, schemele de ajutor ar trebui să vizeze cele mai afectate domenii.

„Vorbim de turism, de transporturi de domeniul construcțiilor de mașini, în aceste domenii trebuie să construim niște scheme de ajutor de stat care să sprijine plata salariilor. Ministrul Finanțelor a discutat despre posibilitate schimbării termenului de plată a taxelor pentru IMM-uri”

Jianu susține că statul ar trebui să garanteze credite și să susțină plata dobânzii.

„Firmele au nevoie de capital de lucru. Acesta se poate realiza prin împrumuturi cu dobândă zero, cu garanții de la stat, așa încât, statul pune 1 leu, iar sistemul de multiplicare ajută mult mai multe firme.”

În urma propunerilor înaintate de patronate, guvernul și-a asumat că în termen de o săptămână va începe implementarea primelor măsuri.

„Au fost propuneri în ceea ce înseamnă exporturile. Eu am cerut un termen foarte clar pentru ca aceste măsuri să fie puse în practică pentru că exista presiune mare din partea IMM-urilor. S-a luat decizia ca într-o săptămână să se vina cu o serie măsuri”, a declarat Florin Jianu.

Discuțiile dintre patronate și autorități vin în contextul în care Guvernul și asumat o țintă de 3,6% din PIB pentru anul 2020. Măsurile propuse au impact bugetar, iar executivul va fi nevoit să găsească surse de finanțare, în condițiile în care, creșterea economică, și implicit veniturile la buget este posibil să fie sub așteptări.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW