Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Imagini în premieră cu modelul de autobuz chinezesc ZTE. 100 de bucăți vor intra în flota STB în lunile următoare

By Redactia , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2023 Etichete: , ,

Primăria Capitalei a încheiat cu BMC Trucks & Bus, firmă cu sediul în Ciorogârla (Ilfov), contractul pentru achiziția a 100 de autobuze electrice din gama de 12 metri. Informația a fost confirmată de reprezentanții municipalității, abia după ce Mainnews.ro a solicitat lămuriri în acest sens. 

BMC Trucks & Bus, firmă din Turcia care deține o unitate de producție și în Ciorogârla (Ilfov) nu au fost de acord cu evaluarea făcută de responsabilii din Primărie și au atacat rezultatul la CNSC. În final, autoritatea de soluționare a contestațiilor i-a dat câștig de cauză.

Autobuze aduse cu vaporul din China

Nu s-a putut însă semna contractul pentru că reprezentanții Karsan au mers mai departe la Curtea de Apel București și din nou la CNSC. Ambele instanțe le-au respins însă cererile, astfel că PMB a semnat în cele din urmă cu BMC.

Începând cu anul 2021, BMC are încheiat un parteneriat cu gigantul chinez ZTE pentru producerea de autobuze electrice. Aceștia vor produce și autobuzele pentru București.

„Ele vor fi produse în China de ZTE Smart Auto. În mare parte, componentele vor fi importate de producător din Europa. Și parte din componente vor fi din China. Termenul de livrare pe care l-am inclus în oferta cu care am participat la licitație a fost de 10 luni. A mai scăzut perioada pe care ne-o rezervasem noi, din cauza unor contestații care au prelungit procedura”, a declarat directorul executiv al BMC Trucks & Bus, Silvia Colacea, pentru spotmedia.ro.

Potrivit contractului termenul de livrare pentru cele 100 de autobuze este de 10 luni, însă acesta ar urma să fie devansat, astfel încât municipalitatea să poată deconta achiziția prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care se termină pe 31 decembrie 2023.

„Ne-am propus să încheiem totul până la finele anului, pentru că și perioada în care primăria poate cheltui banii din POR cu care finanțează achiziția se încheie atunci”, a precizat Silvia Colacea.

Cum arată modelul de autobuz chinezesc ZTE

Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

Autobuzele electrice produse de ZTE și livrate de BMC circulă în mai multe orașe din România, printre care Craiova, Dăbuleni și Suceava.

Cum arată noile troleibuze Solaris Trollino pentru București

Main News vă arată și noile troleibuze Solaris Trollino 12 care vor fi livrate la începutul anului viitor(n.r. 100 de bucăți). Acestea vor avea podeaua complet coborâtă și spațiu destinat cărucioarelor pentru persoanele cu dizabilități. Vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și vor avea o autonomie minimă de 20 de km, potrivit afirmațiilor edilului general al Capitalei, Nicușor Dan.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW