Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Imagini cu conținut explicit pentru adulți, la o dezbatere organizată de Ministerului Cercetării

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2022 Etichete: ,

Un incident de securitate s-a produs în timpul dezbaterii privind proiectul de Lege pentru securitatea și apărarea cibernetică a României. Un colaj de imagini cu conținut explicit pentru adulți a fost afișat pe ecranul care asigura legătura cu participanții online, conectați la dezbatere prin platforma Zoom, arată publicația Captura, într-o postare pe Facebook.

Incidentul a fost confirmat pentru G4Media.ro de Bogdan Manolea, directorul Asociației  pentru Tehnologie și Internet, unul dintre participanții la dezbateri.

„Incidentul este real. Din păcate lucruri de genul ăsta se pot întâmpla atunci când comunicațiile sunt securizate pe hârtie. De aceea este important ca legea să privească doar aspectele legate de securitate cibernetică națională, nu toate prostiile care se pot întâmpla pe internet în România”, a declarat Manolea pentru G4Media.

Dezbaterea este organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica.

Potrivit Captura, dezbaterea a fost organizată de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării într-o sală din clădirea Rectoratului Universității Politehnica. Printre participanți se numără trei secretari/subsecretari de stat, parlamentari, un oficial de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, consilieri de miniștri sau activiști din societatea civilă.

Proiectul privind securitatea și apărarea cibernetică, în dezbatere

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), România și-a asumat implementarea măsurii „Asigurarea securității cibernetice a entităților publice și private care dețin infrastructuri cu valențe critice” . În jalonul 151, indicatorul de implementare prevede „Dispoziție legală care indică intrarea în vigoare a Legii privind apărarea și securitatea cibernetică a României”.

Ministerul Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind securitatea și apărarea cibernetică a României, unul dintre proiectele din pachetul de legi privind securitatea națională. Prin această inițiativă ar urma să fie înființat Sistemul Național de Securitate Cibernetică (SNSC), care va asigurarea cadrul de cooperare între autorități și instituții publice cu responsabilități și capabilități în domeniu, în vederea asigurării securității cibernetice. Serviciul Român de Informații este autoritate competentă la nivel național în domeniul cyber intelligence.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW