Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Iluminatul festiv din București va fi stins pentru o oră, în semn de solidaritate cu Ucraina

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri, 21 decembrie, că, între orele 20 și 21, iluminatul festiv de pe străzile Capitalei va fi închis, în semn de solidaritate cu Ucraina, a cărei infrastructură energetică a fost constant ținta atacurilor Federației Ruse în ultimele luni, iar milioane de cetățeni au rămas fără curent.

Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric”, a transmis edilul Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Cele 3.000 de instalații luminoase de pe Bulevardul Magheru, Piața Universității, Piața Română, Bulevardul Lascăr Catargiu, Bulevardul Kiseleff, Bulevardul Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere, dar și cele de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, vor fi stinse între orele 20 și 21.

Inițiativa aparține membrilor Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra”, a adăugat primarul Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW