Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Ilie Bolojan a anunțat restructurări masive la CJ Bijor: Sunt structuri care nu mai au obiect de activitate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2020

Numărul angajaților din aparatul propriu al Consiliului Județean va fi redus cu 50%, de la 174 de posturi fizic ocupate la 88, începând cu data de 1 decembrie, a anunțat noul președinte al instituției, Ilie Bolojan.

„În urma analizei făcute în ultima săptămână am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi”,  a declarat Bolojan, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Bolojan a explicat că personalul din aproape toate compartimentele era supradimensionat, ceea ce presupune un grad de încărcare cu volum de muncă scăzut. Acesta susține că s-au realizat analize comparative la serviciul juridic, număr de dosare, complexitate per jurist, comparativ cu Primăria Oradea, rapoartele fiind total nefavorabile Consiliului Judeţean, precum şi analize cantitative pe număr de autorizaţii de construcţii, de avize emise, constatând o subnormare de câteva ori faţă de primărie.

Fostul primar al Oradei a afirmat că sunt structuri care nu mai au obiect de activitate, de exemplu o structură pentru arii protejate, sau structuri paralele precum o direcţie de turism şi o agenţie de management ori direcţii scoase din aparatul propriu „pentru a se pierde controlul modului în care lucrează”, precum Direcţia Social Comunitară, care urmează să fie desfiinţată.

„Suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia astfel încât cheltuielile de personal, care ating valori foarte mari, să fie reduse la un nivel suportabil, dar în acelaşi timp să permită oferirea serviciilor în condiţii decente. De asemenea urmărim să depolitizăm acţiunile Consiliului Judeţean în perioada următoare, să avem o abordare administrativă care se va baza pe o intervenţie activă a CJ în raport cu primăriile din judeţ. Pentru că judeţul nostru nu poate fi schimbat doar de către o instituţie, ci va fi schimbat de bihoreni, sigur, în parteneriat cu primăriile, pentru ca lucrurile să arate mult mai bine în anii următori”, a punctat președintele CJ Bihor.

Potrivit lui Bolojan, cheltuielile de personal ale aparatului propriu al Consiliului Judeţean într-o lună se ridică la suma de circa 270.000 de euro, fără celelalte instituţii din subordine.

Sursa foto: Inquam Photos/Raul Ștef

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW