Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


IGSU trage un semnal de alarmă: 8 copii lăsați nesupravegheați de părinți au murit în incendii, anul trecut

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Opt copii au murit și alți 27 au fost răniți în anul 2019, în urma incendiilor, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cauza principală a acestor evenimente tragice este lipsa de supraveghere a părinților, susțin reprezentanții IGSU.

IGSU trage un semnal de alarmă asupra faptului că cei mici au devenit, din cauza lipsei de supraveghere din partea părinților, principalele victime ale incendiilor.

„Nu-ți lăsa copilul singur în casă! Sunt copii și sunt cei mai vulnerabili atunci când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării! Este o realitate susținută de statistici și anume faptul că cei mici au devenit, pe fondul lipsei de supraveghere, principalele victime în cazul manifestării unor astfel de evenimente”, transmite IGSU.

Cauzele unor astfel de tragedii sunt multiple, IGSU enumerând „mijloace de încălzire improvizate, manevrarea necorespunzătoare a aparatelor electrice, a celor care funcționează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, continuând cu utilizarea coșurilor de fum fără protecție, neetanșate sau obturate și care nu permit evacuarea gazelor arse, până la lăsarea copiilor nesupravegheați în apropierea unor surse de foc deschis sau a echipamentelor electrice”.

Atenționarea IGSU vine în contextul în care, în cursul zilei de miercuri, au fost două cazuri de incendii în care au fost implicați copii nesupravegheați.

Un caz cu adevărat dramatic s-a întâmplat, ieri seară, în Timișoara. Patru destine au fost frânte mult prea devreme din cauza adulților care i-au lăsat nesupravegheați. Peste 30 de pompieri, care au încadrat echipaje de stingere și prim ajutor, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă. Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au constatat faptul că flăcările se manifestau în două camere ale imobilului, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Din nefericire, în urma incendiului, 4 copii cu vârste cuprinse între 1 și 7 ani și-au pierdut viața, iar alte 5 persoane (4 adulți și 1 minor) au necesitat îngrijiri medicale.

O altă situație, care se putea transforma într-o tragedie, a avut loc în cursul zilei de ieri, în localitatea Săbăreni, județul Giurgiu. Singuri acasă, trei frați au vrut să aprindă focul în sobă pentru a se încălzi. Au aruncat benzină în sobă, iar locuința a luat foc. Sosite la fața locului, echipajele de salvatori au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, la nivelul întregii locuințe, precum și la un autoturism aflat în curte. Din fericire, cei trei copii, care se aflau în locuință în momentul izbucnirii incendiului, au reușit să se autoevacueze”, conform IGSU.

Pentru astfel de situații reprezentanții IGSU recomandă părinților să nu lase copiii nesupravegheați. De asemenea, aceștia mai recomandă decuplarea aparatelor electrice sau a oricărei altă sursă de încălzire pentru a evita astfel de incidente.

„Pentru evitarea unor astfel de evenimente, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor, pentru a fi eliminată orice posibilitatea ca aceştia să-și pună viața în pericol”, mai transmit reprezentanții IGSU.

Sursă foto: ISU București- Ilfov

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW