Monday, June 14, 2021
Jurnalism corect


IGSU, fonduri din buget pentru echipamente medicale / Inspectoratul General urmează să distribuie în toate țara materialele aduse din Coreea de Sud

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , ,

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-au fost alocate fonduri din bugetul de stat pentru a achiziționa echipamente medicale destinate protecției personalului medical și a forțelor de intervenție ale MAI. Echipamentele aduse, joi dimineață, din Coreea de Sud urmează să fie distribuite în toată țara de IGSU.

„Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea inspectoratului general, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situatii de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, transmite IGSU.

Un transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns la București. Misiunea s-a desfășurat cu o aeronavă NATO, în regim de urgență, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

România a achiziţionat, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud. Tot din această țară ar urma să ajungă 2 milioane de teste pentru COVID-19.

sursa foto: IGSU

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW