Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


IGSU: 82 de persoane au fost rănite de Revelion în urma folosirii materialelor pirotehnice/ S-au produs 28 de incendii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Peste 80 de persoane au fost rănite de Revelion, în urma folosirii materialelor pirotehnice. Totodată, din aceeași cauză, s-au produs 28 de incendii, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Conform IGSU, în ultimele 48 de ore s-au înregistrat 2.956 situații de urgență și 263 incendii.

„Echipajele SMURD au acţionat în 2.417 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat şi 9 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 81 situaţii pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum şi în alte 186 misiuni de protejare a comunităţilor. În ultimele două zile, 2.398 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 19 persoane au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, au transmis, joi, reprezentanţii IGSU.

Potrivit sursei citate, în timpul manifestărilor de Anul Nou, 82 de persoane au fost rănite în urma folosirii materialelor pirotehnice. Totodată, din cauza utilizării necorespunzătoare a acestora, s-au produs 28 incendii.

„Răspunsul la urgenţele medicale și misiunile de descarcerare a fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor peste 300 echipaje de pompieri SMURD, 110 echipaje de descarcerare și 43 autospeciale pentru victime multiple”, se mai arată în comunicatul IGSU.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com