Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


IGSU: 1.470 de intervenţii înregistrate în ultimele 24 de ore

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 5 mai 2024 Etichete:

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri, împreună cu peste 4.100 de mijloace tehnice, au fost mobilizați pentru a oferi asistență medicală de urgență, a stinge incendii și a salva persoane din medii ostile vieții.

Echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență au avut în ultimele 24 de ore un total de 1.470 de intervenții, înregistrându-se o creștere de aproximativ 7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost înregistrate 1.470 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi pentru stingerea a 78 de incendii, 1.176 cazuri SMURD (1.170 pentru acordarea primului ajutor medical şi 6 misiuni de descarcerare), precum şi alte 216 situaţii pentru protecţia comunităţilor.

„O intervenţie complexă a avut loc, în această dimineaţă, într-un apartament din sectorul 4 al Capitalei. Primii pompieri care au ajuns la locul intervenţiei au constatat că incendiul se manifesta la etajul 12 al unui bloc de locuinţe cu 14 niveluri, iar casa scării era inundată cu fum. Din nefericire, o persoană a fost găsită carbonizată în balconul locuinţei afectate de incendiu. Totodată, alte trei persoane au fost evacuate preventiv de la etajele superioare, nefiind necesar transportul acestora la unităţi spitaliceşti. În urma cercetărilor efectuate, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată”, adaugă reprezentanţii IGSU.

 

Foto: IGSU

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW