Tuesday, December 1, 2020
Jurnalism corect


IGPR, despre respectarea regulilor sanitare: Poliţiştii în civil vor efectua verificări în acest sens

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Poliția Română, alături de Poliția Locală, vor intensifica activitățile de verificare a respectării normelor privind combaterea eficientă a COVID-19, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR. Polițiștii în civil vor patrula fără uniformă pentru verificarea respectării regulilor sanitare.

Redăm în totalitate comunicatul emis de IGPR.

Aș dori în primul rând să vă spun că în această pandemie nu suntem în tabere diferite: Poliția versus cetățeni!

Dimpotrivă, suntem împreună, în această luptă cu pandemia și trebuie să respectăm măsurile de protecție sanitară, pentru că numai astfel putem diminua impactul COVID -19 asupra noastră, a tuturor.

Având în vedere numărul de cazuri de Covid-19 înregistrate, la nivel național, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, Poliția Română, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de Poliția Locală și cu suportul Direcțiilor de Sănătate Publică, a Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Din experiența acțiunilor desfășurate până în prezent, s-a constatat faptul că, în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, doar la vederea forțelor de ordine.

Este o vorbă românească: Ne furăm singuri căciula!

Este adevărat, poate nu primiți o amendă, dar riscul la care vă expuneți dumneavoastră și cei din jur este foarte mare!
Nu ne dorim să fim ,,polițiștii răi” și nici să dăm amenzi, dar atunci când oamenii nu înțeleg că încercăm să depunem toate eforturile pentru a-i proteja, trebuie să luăm și altfel de măsuri, pentru ca legea să fie respectată.

Am aplicat gradual toate măsurile, dar vă spun: în respectarea măsurilor de protecție sanitară, stă chiar viața noastră a tuturor, a copiilor, a părinților și a bunicilor noștri.

Una dintre măsurile puse în aplicare, a fost ca unele activități, la nivel național, să fie efectuate de polițiști, în civil.

Așa cum v-am spus, polițiștii au întâlnit situații când, la vederea lor, au fost puse măștile de protecție, pentru ca imediat după ce colegii mei au plecat din acel perimetru, să fie scoase.

Nu este nimic nou în modul de abordare al Poliției Române.

Fac precizarea că, și până în prezent, la diferite acțiuni, polițiștii au desfășurat activități fără portul uniformei de serviciu..și aici vă pot da câteva exemple: controalele efectuate la societăți comerciale, pe linie de economic, verificări în ceea ce privește comerțul stradal ilicit, precum și alte activități specifice muncii de poliție.

Astfel de activități sunt desfășurate de toate polițiile din Europa și din lume, așadar și de Poliția Română.

Bineînțeles că, pe parcursul activităților, vor fi purtate discuții cu cetățenii și li se va atrage atenția asupra purtării în mod corespunzator a măștii de protecție, asupra necesității distanțării fizice și a respectării regulilor de igienă.
Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că rolul acestor activități nu este neapărat acela de a aplica sancțiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecție sanitară.

Sănătatea și viața dumneavoastră sunt cele mai importante și vă rugăm să fiți responsabili!

Polițiștii, împreună cu toate instituțiile implicate în acțiunile de verificare, vor continua activitățile, așa cum au făcut și până acum.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor și să nu vă expuneți inutil la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți în toate zonele aglomerate din România, pentru protejarea dumneavoastră.

Repet, rolul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile generale de prevenire a răspândrii COVID-19.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă mulțumim!”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW