Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


IGPR a cerut înregistrarea noului design al mașinilor de poliție la OSIM

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 august 2020 Etichete: , ,

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, la începutul lunii mai, către OSIM documentele necesare înregistrării noii colantări a autospecialelor de poliţie. 

Autospecialele noi de Poliție au fost recolantate în albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea și pe timp de ceață, autocolantele fiind de calitate foarte ridicată. Totodată, acest demers a fost necesar pentru ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale”, arată un comunicat al IGPR.

Noul design este în concordanță cu cel al altor state membre UE.

Peste 5.400 de autovehicule Dacia, de tip Duster şi Logan vor intra în dotarea Poliției Române și vor face parte din echiparea și dotarea permanentă a polițiștilor în desfășurarea misiunilor specifice. Acordurile de achiziție și furnizare au fost semnate la începutul lunii iunie.

Aproape 2.100 de autospecialele au fost deja distribuite către subunitățile și serviciile operative din țară, din mediul urban și rural.

Până la finalul anului 2020 vor mai intra în dotarea polițiștilor alte 3.300 de autospeciale noi.

Descrierea noilor mașini de poliție

Conform Polției Române, “autospeciale au rampe moderne de semnalizare, acustic şi optic, iar imaginea acestora este schimbată printr-o nouă colantare, foarte vizibilă şi uşor identificabilă. Astfel, mașinile cu noul branding sunt vizibile de la aproape 500 de metri, spre deosebire de actualul design care este vizibil de la aproximativ 200-300 de metri”.

De asemenea, în urma negocierii în cadrul acordului-cadru cu producătorul, s-au obținut “dotări suplimentare față de pachetul initial, iar noua colantare nu a presupus costuri în plus pentru Poliția Română, fiind inclusă în prețul de achiziție al autospecialei”.

Mașini de poliție din alte state europene

sursa foto: Facebook

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW