Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


ÎCCJ, solicitare către autoritățile din Madagascar: Se cere consimțământul pentru judecarea lui Radu Mazăre

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 iunie 2019 Etichete: , , ,

ICCJ a sesizat Ministerul Justiției pentru a cere autorităților din Madagascar consimțământul pentru judecarea lui Radu Mazăre în dosarul în care este judecat alături de fratele lui, Alexandru, și de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„Sesizează Ministerul Justiţiei al României în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar referitoare la obţinerea consimţământului pentru judecarea persoanei extrădate Mazăre Radu Ştefan pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, prevăzuta de art. 289 alin.1 Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 6 şi 7 din Legea nr. 78/2000 şi a dispoziţiilor art. 5 alin. 1 Cod penal, şi a trei infracţiuni de fals în declaraţii, prevăzute de art. 28 din Legea nr. 176/2010 raportat la art. 326 Cod penal, toate în concurs real prevăzut de art. 38 alin. 1 Cod penal. Menţine termenul stabilit în cauză pentru data de 18 septembrie 2019, ora 9:00, sala M3, precum şi dispoziţiile cuprinse în încheierea din data de 10 iunie 2019. Definitivă”, este decizia magistraţilor.

Într-un alt dosar, ÎCCJ a cerut Ministerului Justiţiei documentaţia de extrădarea a fostului primar.

Radu Mazăre a fost adus în România în urmă cu o lună, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova. Fostul primar va lucra la atelierul de croitorie.

Mazăre are o sentinţă definitivă de 9 ani de detenţie şi alte două în primă instanţă de 9 ani şi 10 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW