Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


ÎCCJ: Judecătorul acuzat că a luat mită o raclă, condamnat la 3 ani cu suspendare/ Dosarul, instrumentat de DNA Ploiești

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 iunie 2019 Etichete: , ,

Judecătorul Stefan Fieraru, acuzat că a primit mită o raclă, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare de ÎCCJ. Magistratul trebuie să presteze muncă în folosul comunității.

În primă instanță, Curtea de Apel Ploiești l-a achitat. Dosarul a fost instrumentat de DNA Ploiești, fiind trimis în judecată în decembrie 2015.

„În baza art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul FIERARU ŞTEFAN, …, la o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (..) În baza art. 93 alin 3 Cod penal pe parcursul termenului de încercare condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la S.C. Servicii de gospodărie urbană Ploieşti S.R.L. şi Administraţia parcului memorial „Constantin Sere””, se arata in decizia instanței.

Acuzațiile procurorilor

Magistratul a fost găsit vinovat pentru trafic de influență.

„În cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ștefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești, a pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei”, transmitea DNA la trimiterea în judecată.

În schimbul foloaselor, acesta ar fi promis că își exercita influența pe lângă judecători de la Tribunalul Prahova, pentru adoptarea unei sentințe favorabile într-un dosar în care era vizat denunțătorul.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW