Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


ÎCCJ începe controlul referitor la repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Regală Băneasa. La începutul anului, verificări privind repartizarea tuturor cauzelor de la ÎCCJ

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 28 decembrie 2020 Etichete: , , ,

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe, luni, controlul privind repartizarea aleatorie a dosarului Ferma Regală Băneasa, verificările urmând să fie finalizate pe 30 decembrie. Ulterior, la începutul anului, în intervalul 04-18 ianuarie, se vor face verificări privind repartizarea tuturor cauzelor de la această instanţă. De asemenea, controlul va viza respectarea termenelor de corespondenţă între parchete şi instanţă. Verificările au fost demarate după ce Dan Andronic, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în această cauză, a acuzat implicarea unor foşti şefi din SRI în dosar, Florian Coldea şi George Maior, cu referire la faptul că aceştia ar fi avut cunoştinţă despre traseul dosarului şi completul la care va fi repartizat.

Comunicatul ÎCCJ

„Având în vedere aspectele vehiculate în spațiul public, privind modalitatea de repartizare aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016, precum și, în general, referitor la respectarea dispozițiilor legale și regulamentare privind repartizarea aleatorie a cauzelor la nivelul instanței supreme, în scopul cercetării cu celeritate a tuturor chestiunilor astfel invocate, pentru asigurarea încrederii publicului în Înalta Curte de Casație și Justiție și pentru apărarea prestigiului acesteia, prin ordinele de serviciu emise la data de 21.12.2020, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a dispus verificări cu următorul obiect:

– În prima fază, derulată în perioada 28-30.12.2020, se va verifica respectarea dispozițiilor legale și regulamentare privind repartizarea aleatorie a dosarului penal nr.345/64/2016.

– În a doua fază, derulată în perioada 04-18 ianuarie 2020, se vor efectua verificări cu același obiect la nivelul tuturor secțiilor și formațiunilor de judecată ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Totodată, în ceea ce privește dosarele penale va fi verificată respectarea termenelor privind transmiterea/primirea dosarelor la/de la parchet pentru motivarea căilor de atac.

Verificările vor fi efectuate de către vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu sprijinul logistic și tehnic al prim-magistratului asistent al instanței supreme și al compartimentului IT.

Rezultatele ambelor verificări vor fi făcute publice”, transmitea ÎCCJ, pe 22 decembrie.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW