Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


ÎCCJ: Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, rămâne cu condamnarea de 4 ani / Ana Birchall: Hai cu toți fugarii acasă, că prea râd în nas românilor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 ianuarie 2021

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, ca nefondat, recursul în casație formulat de Alina Bica. Fosta șefă a DIICOT a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, susține că este critic să se reia discuțiile cu instituțiile europene în ceea ce privește eficiența mandatului de arestare.

Decizia a fost luată de un complet de 5 judecători ai ÎCCJ.

minuta d.p. nr.1/Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 284 din data de 27 noiembrie 2019 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 3067/1/2018. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenta inculpată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru recurenta inculpată până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 160 lei rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 ianuarie 2021 Cu opinia separată: În sensul admiterii recursului în casaţie formulat de recurenta inculpată Bica Alina Mihaela, casării deciziei recurate şi achitării inculpatei Bica Alina Mihaela pentru săvârşirea infrac?iunii prevăzute de art. 269 alin. (1) din Codul penal, în temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală”, se arată în minuta ÎCCJ.

„Hai cu toți fugarii acasă!”

Ana Birchall susține că este critic să se reia discuțiile cu instituțiile europene în ceea ce privește eficiența mandatului european de arestare. Fostul ministru al Justiției cere ca „fugarii” din Italia să fie aduși acasă.

Hai cu toti fugarii acasa ca prea rad in nas romanilor cinstiti si statului roman… si da trebuie recuperat fiecare leu furat statului roman! Aceasta doamna a facut de ras imaginea unei institutii atat de importante! Hai cu aducerea mai repede in tara pentru executarea pedepsei ca inteleg ca se zbate prin Italia ( in aceeasi zona unde s-au pitit mai multi fugari) sa ii reuseasca „reteta” practicata si de alti fugari aciuiati in Italia si astfel sa scape de executarea pedepsei in tara. Rămân la părerea mea că pe lângă măsurile care se impun acasă (de exemplu de ce şi în ce condiţii sunt ridicate, cu destul de multă uşurinţă, măsurile controlul judiciar, interdicţia de a părăsi ţara, consemn la frontieră etc), în ceea ce priveşte eficienţa şi aplicabilitatea mandatului european de arestare, trebuie discutat atât bilateral cât şi la nivelul instituţiilor europene! Este critic sa se reia discutiile cu institutiile europene (incepute de mine in vara anului 2019 la ultimul JAI la care am participat) privind eficienta mandatului european de arestare!”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Bica, prinsă în Italia de luni de zile

După ce procesul în care a fost acuzată de favorizare a fost rejudecat, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

Fosta șefă antimafia a fost dată în urmărire în noiembrie și prinsă, în iulie 2020, în Italia. Până acum, nu a fost adusă în țară să-și execute pedeapsa.

Anterior, Bica a plecat din țară în Costa Rica. S-a întâmplat în 2018. În exotica țară ea a și fost reținută, împreună cu Elena Udrea și, mai apoi, eliberată.

CITEȘTE ȘI: SURSE – Lovitură pentru Alina Bica/ Fosta șefă DIICOT, plasată în arest la domiciliu până se decide dacă va fi extrădată

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW