Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Dosarul lui Horia Simu și al lui Șerban Pop va fi rejudecat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 21 octombrie 2019 Etichete: , ,

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) decide dacă dosarul lui Horia Simu și Șerban Pop în care cei doi au fost condamnati definitiv pentru fapte de corupție se va rejudeca. Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut sesizarea CJUE în acest dosar, în urma deciziei CCR privind completurile de 3, însă solicitarea a fost respinsă.

Update

Dosarul în care sunt implicați Horia Simu și Șerban Pop va fi rejudecat.

„Cu unanimitate: Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de apelantul intimat inculpat Pop Şerban de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 421 pct. 2 lit. b) Cod procedură penală. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare. Cu majoritate: Admite apelurile declarate de inculpaţii Pop Şerban şi Simu Horia şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 42 din 26 ianuarie 2017, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr. 3503/1/2015.

Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În baza art.275 alin. (6) Cod procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii inculpaţi Pop Şerban şi Simu Horia până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 217 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21 octombrie 2019. Cu opinia separată, în sensul repunerii cauzei pe rol şi suspendării judecării acesteia până la soluţionarea de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a cauzelor înregistrate sub nr. C-357/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 3089/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători) şi nr. C-547/19 (sesizarea în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 927/1/2018 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători), precum şi a sesizării în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare formulată în dosarul nr. 790/1/2019 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 judecători”, se arată în decizia judecătorească.

Știrea inițială

Avocații cer casarea deciziei de fond și trimiterea dosarului la Curtea de Apel București, spre judecare, ținând cont că Șerban Pop este acum doar avocat. Aceștia au mai cerut și anularea deciziilor definitive date în camera preliminară.

Omul de afaceri Horia Simu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, în timp ce fostul șef al ANAF, Șerban Pop a primit 5 ani de închisoare pentru trafic de influență. Deciziile în cazul celor doi a fost anulată în baza deciziei CCR privind completurile de 5 judecători.

 

 

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW