Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


ICCJ, așteptată să pronunțe marți decizia la recursul în casație formulat de Liviu Dragnea

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Magistrații instanței supreme sunt așteptați să pronunțe, marți, decizia în cazul recursului în casație formulat de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost adus, pe 14 ianuarie, la Înalta Curte pentru judecarea cererii sale de anulare a condamnări de 3 ani și 6 luni de închisoare. Decizia a fost amânată pentru 21.01.2020.

Fostul președinte PSD, Liviu Dragnea a spus, în fața completului de 5 judecători, că se consideră nevinovat și că parchetul se folosește de multe „neadevăruri”.

“La două lucruri vreau să mă refer. La un neadevăr: Că am cunoscut că cele două (angajate) lucrau la DGASPC dar nu mergeau la muncă și veneau la partid. E un neadevăr ca multe alte folosite de acest parchet. Am făcut acest demers pentru că în continuare cred în nevinovăția mea. Sunt nevinovat și stau de 8 luni în penitenciar nevinovat. Nu mi s-a părut normal să plătesc indiferent ce sumă pentru o faptă pe care n- am comis-o. Rămâne la aprecierea dv dacă voi sta în continuare nevinovat în închisoare sau veți dispune casarea”, a declarat Liviu Dragnea.

Apărătorul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, susține în recursul de casație judecat de Înalta Curte că “inculpatul a fost condamnat pentru o faptă care nu e prevăzută în legea penală”.

„Am înțeles să formulez acest recurs încât am convingerea că textele de lege nu puteau duce la condamnarea doamnei Alesu și cu atât mai puțin a domnului Dragnea pentru instigare. (…)Să adminteți recursul și să dispuneți achitarea”, a spus avocatul lui Dragnea.

La o zi după ce PSD a pierdut alegerile europarlamentare, președintele partidului, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW