Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


ÎCCJ a refuzat intervenția șefului SIIJ într-o cauză privind un membru CSM

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 6 iunie 2019 Etichete: , , ,

ÎCCJ a refuzat intervenția șefului SIIJ într-o cauză privind un membru CSM. Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților, propus de PSD la CCR, a mers la ÎCCJ să susţină personal o cauză privind un judecător CSM. Este vorba despre redeschiderea unui dosar care îl vizează pe Bogdan Mateescu.

Judecătorul de caz nu a acceptat participarea lui Gheorghe Stan, fiind deja prezent un procuror de la Secţia Judiciară a PÎCCJ. Magistratul a cerut procurorului general să transmită de la ce structură este procurorul care va susţine dosarul în instanță.

Cauza a fost amânată pentru 20 iunie. Este vorba despre un dosar închis de DNA, a cărui redeschidere a fost solicitată de Gheorghe Stan, în calitate de procuror şef al Secţiei de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie. În dosar sunt acuzaţii de corupţie aduse lui Mateescu si tatălui său, primar în Govora, judeţul Vâlcea.

Gheorghe Stan va elibera postul de şef al SIIJ pe 14 iunie, pe 15 urmând să îşi preia mandatul de judecător al CCR. Procurorul a fost propus în această funcţie de PSD.
Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW