Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Hunter Biden se apără pentru prima dată în fața atacurilor lui Donald Trump/ Ce a transmis avocatul acestuia

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, a vorbit duminică pentru prima dată despre activitatea sa în Ucraina și China, după criticile președintelui american Donald Trump, care, la rândul său, este implicat într-o anchetă care ar putea duce la demiterea sa, conform Reuters.

Hunter Biden, care a avut legături și cu afaceristul român, Puiu Popoviciu, a transmis prin avocatul său că a renunțat la consiliul de administrație al unei companii chineze care a fost subiectul criticilor oficialului american, Donald Trump și a aliaților săi.

Hunter Biden, care a rămas tăcut luni întregi în fața atacurilor, a declarat prin avocatul său că a renunțat la consiliul de administrație al unei companii chineze care a făcut obiectul unor critici din partea lui Trump și a aliaților săi. El a adăugat că nu va lucra pentru o companie cu capital străin dacă tatăl său este ales președinte în 2020. Acesta a mai spus că nu va lucra pentru o companie cu capital străin, dacă tatăl său va câștiga alegerile prezidențiale din 2020.

„Hunter a întreprins aceste activități în mod independent. Nici el nu a crezut de cuviință să le discute cu tatăl său”, a declarat George Mesires, avocatul său.

Acuzațiile lui Donald Trump împotriva lui Hunter Biden și eforturile sale de a-i determina pe oficialii din Ucraina să îl investigheze au determinat Camera Reprezentanților, aflată sub controlul opoziției democrate, să lanseze o investigație parlamentară care ar putea duce la demiterea președintelui american. Democrații susțin că Trump a riscat securitatea națională a SUA fiindcă ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreședinte Joseph Biden și a fiului acestuia, Hunter Biden.

Donald Trump a negat săvârșirea acestor infracțiuni iar oficialii de la Casa Albă au transmis că nu se vor conforma anchetatorilor.

Hunter Biden, legături cu Puiu Popoviciu

Avocatul personal al președintelui Donald Trump a vorbit, la începutul lunii octombrie, la postul TV Fox News despre o parte dintre afacerile pe care Hunter Biden, fiul fostului vicepremier al SUA, le-ar fi avut în România cu afaceristul condamnat, Puiu Popoviciu, și a promis că va veni cu dezvăluiri.

În luna mai, publicația The New York Times a publicat un articol în care spunea că Hunter Biden era una dintre țintele președintelui Donald Trump, fiind atacat, în primul rând, pentru afacerile sale care de multe ori au presupus ocuparea unor funcții care s-au intersectat cu cariera politică a tatălui său. Una dintre pozițiile ocupate a fost cea de consilier a omului de afaceri român, Puiu Popoviciu.

Potrivit publicației americane, Hunter Biden a fost consilierul afaceristului fugar, Puiu Popoviciu, ale cărui afaceri au devenit subiectul unei anchete, deschisă într-o perioadă în care SUA și aliații său puneau presiune pe statul român pentru a lua măsuri de combatere a corupției. Ancheta s-a încheiat cu condamnarea omului de afaceri român la închisoare.

Ulterior, Fox News a scris despre relația lui Hunter Biden cu Gabriel Popoviciu, pe care l-a numit un om de afaceri român, care a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din România și care a fost anchetat de autorități privind afacerile sale din domeniul imobiliar. De asemenea, în același articol, Fox News a scris și faptul că avocatul Rudy Giuliani a fost criticat, la rândul său, fiindcă „i-a oferit consiliere juridică lui Puiu Popoviciu”.

Foto: Reuters

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW